Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дядо от Перник отказа социална храна: Много ви благодаря, но децата ми се грижат за мен. Дайте я на някой, който има повече нужда!

Общество

Дядо от Перник отказа социална храна: Много ви благодаря, но децата ми се грижат за мен. Дайте я на някой, който има повече нужда!

Снимка:

Възрастните хора благодариха на доброволците и община Перник, че в такъв момент има кой да помисли за тях

Възрастен мъж от Перник, който е трябвало да получи продукти, доброволно се отказа от тях, защото децата му в момента се грижат за него.

„Много ви благодаря, но децата ми са при мен и се грижат за мен. Дайте ги на някой, който има повече нужда от тях, защото има хора, които в момента не могат да си купят храна“, каза той.

Доброволците записани към община Перник продължават да доставят храна на най-нуждаещите се в града. Списъците, по които се работи са осигурени от Агенция „Социално подпомагане“. Пакети с храна бяха доставени до възрастни, трудноподвижни и болни хора, съобщава zapernik.com

Възрастните хора благодариха на доброволците и община Перник, че в такъв момент има кой да помисли за тях. Те споделиха, че в условията на извънредно положение им е изключително трудно не само да излизат навън, но и да намерят близък, който да им помогне със закупуването на продукти от първа необходимост.

Доброволците продължават да помагат и със закупуването на храни и лекарства на хора, които са под карантина и възрастни хора в невъзможност от самообслужване и които нямат близки, които да им помогнат.

Една от възрастните жени, която е подадена от Социално подпомагане почерпи доброволците с бонбони. Тя каза, че е изключително благодарна.

Някои от възрастните хора очакваха помощта, а други бяха изненадани да я получат. Те казаха, че не са очаквали толкова голяма помощ във време, в което всеки мисли най-вече за себе си, а не за останалите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още