Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дядо дарява цялата си пенсия на болницата във Видин

Общество

Дядо дарява цялата си пенсия на болницата във Видин

Снимка:

Възрастният човек е бил фелдшер в селската здравна служба и завинаги е останал свързан с професията

Дядо от врачанското село Добролево реши да дари цялата си пенсия за лекарите от болницата във Видин, съобщи БНТ.

Той самият е бил фелдшер в селската здравна служба и завинаги е останал свързан с професията. Човекът смята, че точно сега е моментът да помогне и без да се притеснява как ще изкара месеца, е готов да изпрати всичките си пари - 219 лв. Помни доброто отношение на лекарите от Видинската болница към неговите пациенти и към него самия като специалист.

„Защото като изпратех някой болен, оставаше доволен. Докторе, вика, те така ми викаха докторе, ти добре си разбрал болестта ми и аз оставах доволен от самия отзив на докторите. Просто ей така, едно чувство за благодарност“, споделя Вълослав Стратев.

Тачат го и съседите му във врачанското село Добролево, където се преместил да живее преди години. „Много добър съсед, хубав човек възрастен. Уважаваме го тук. Какво да го правим?! Писател ни е единствен тук в района“, казва Цветан Андреев.

Приемат го така, защото той пише и издава стихове, прави хумористични публикации и описва живота си в дневник вече 31 години. „Леко така, впечатляващи моменти от живота. Това е лична биография“, заявява Вълослав Стратев

„Моята автобиография е шарена като ромските шалвари. Много съм патил и съм страдал“, казва още благородният дядо.Затова не спира да дарява и да се шегува със себе си. „Архонт на сиромашията! Позволявам да помагам на бедни хора, обикновени хора. Давам, помагал съм, каквото съм можал, но това е дребна работа“,  категоричен е той.

Най-късно в началото на другата седмица той ще преведе всичките 219 лева, които получава като пенсия за хората от Видин и за лекарите, които продължава да обича.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още