Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Джамбазки и Сиди от опожарения център в Битоля: Македония в този вид няма място в ЕС!

Общество

Джамбазки и Сиди от опожарения център в Битоля: Македония в този вид няма място в ЕС!

Джамбазки и Сиди от опожарения център в Битоля: Македония в този вид няма място в ЕС! - Tribune.bg
Снимка:

Македония в този вид няма място в ЕС! Нужни са реални политически действия за изкореняване на антибългаризма в Македония, казаха Ангел Джамбазки и Александър Сиди - двамата съпредседатели на ВМРО при посещението си в Битоля. 

Поводът за визитата им е вчерашното нагло опожаряване на българския  културен център „Иван Михайлов“ в Битоля, информират от партията. И припомнят, че това съвсем не е първото посегателство над българска институция там. В началото на годината бяха счупени прозорците на центъра, а преди това бяха поругани и много други български символи и военни гробища. Да не говорим за премахването на лентите с български знамена от венците на саркофага на Гоце Делчев в Скопие. Вандалският акт стана по време на честванията на 150 години от рождението на легендарния войвода на ВМРО на 04 февруари тази година”.

„Цяла Европа ще разбере за случващото се в РС Македония. Ще се погрижа лично за това. Българщината е жива тук, ние ще се борим за нея и няма да позволим на никой да предаде българския национален интерес”, заяви Джамбазки.

„Опожарената врата няма да спре разгарянето на огъня на българщината в Македония! Затова сме тук, за да подкрепим нашите братя в Битоля”, допълни Сиди.

Следващата седмица предстои и посещение в Страсбург по време на сесията на ЕП на представители на обществения кръг „За Македония“, допълват от ВМРО.

Учените и обществениците, които са част от официалната делегация, по покана на българския представител в ЕП Ангел Джамбазки, за първи път ще имат възможността да представят на европейските политици историческата истина за общата история на Р България и РС Македония от първо лице.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати