Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Джамбазки: Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет?

Общество

Джамбазки: Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет?

Джамбазки: Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет? - Tribune.bg
Снимка:

С този въпрос Ангел Джамбазки се обръща към Гълъб Донев и Найден Тодоров в официално писмо

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края на март тази година?

Това пита българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров, съобщават от ВМРО.

Поредният скандал с директора на Национален фонд „Култура“ е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Сава Драгунчев. Те са от 29 март 2023 година, публикувани са във „Фейсбук“ и на тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет.

Фейсбук Фейсбук

Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания. Предвид противоречивата дейност на управлявания от Драгунчев Национален фонд присъствието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Според запознати причина за неговото пътуване е участието му като член на секционна избирателна комисия във Великобритания, а именно в Престън.

Според изборния кодекс и решенията на ЦИК политическите сили изпращат свои представители за съставите на СИК зад граница, като посочват и резервни членове, а ако останат незаети позиции, външното ни министерство следва да направи предложения за членове и на базата на желаещи наши сънародници в съответните държави.

По един представител на държавата задължително трябва да има във всяка СИК зад граница, за което се командироват държавни служители и от България, там където мисиите ни не могат да покрият всички секции. В случая актьорът Сава Драгунчев е изпратен във Великобритания като държавен служител и ще представлява държавата, а не партия.

В интернет вече изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата – фондация „Сингъл Степ“.

Още по-скандално в случая е, че проектът е с „присъстващ хазартен елемент“. Самото събитие беше анонсирано във „Фейсбук“ като „Бинго за лица над 18 години“.

В този контекст трябва да обърнем внимание също така, че парите са дадени по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“.

Вчера изявление на Сава Драгунчев отново разбуни духовете в обществото. Той обясни финансирането на проекта с думите: „В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме“.

През изминалите дни в публичното пространство се появиха и твърдения, че Драгунчев има профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс с профил „Кралицата“.

След всички изнесени данни и категоричното неприемане от българското общество с държавни пари да се финансират подобни „екстремни“ порнографски шоупрограми с хазартен елемент фактът, че директорът на Национален фонд „Култура“ е летял с правителствения самолет до Фарнбъро, Великобритания на 29 март т.г. изисква отговори в най-кратки срокове от страна на служебния кабинет, заявяват от ВМРО.

Въпросите, зададени от българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки, към Гълъб Донев и Найден Тодоров биха дали търсените отговори. Ако има политическа воля да се покаже истината на българския народ, това би следвало да се случи официално преди изборния ден на 2-ри април 2023 година.

Прилагаме пълния текст на писмото на Ангел Джамбазки:

 

ДО ГЪЛЪБ ДОНЕВ

 

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО НАЙДЕН ТОДОРОВ

 

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ДОНЕВ,

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ТОДОРОВ,

Обръщам се към Вас във връзка със засиления обществен интерес около дейността на Национален фонд „Култура“ и в частност появилия се в социалните мрежи снимков материал на неговия директор г-н Сава Драгунчев. На публикувана снимка в социалната мрежа „Фейсбук“ от 29 март 2023 г. ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет. След направена от мен справка относно полета, с който твърди, че се придвижва г-н Драгунчев, става ясно, че самолетът трябва да е кацнал във Фарнбъро, Великобритания. Това поражда редица въпроси, чиито отговори смятам за необходимо българското общество да научи.

През последните дни ставаме свидетели на гигантска целенасочена провокация, свързана с културата в България, и по-специално с това как се изразходват публични средства за нейното развитие. След като стана ясно, че през 2022 година Национален фонд „Култура“, с благословията на Министерство на културата, е финансирал с над 90 000 лева дейности и събития, прокламиращи джендър пропаганда, днес отново се прокрадват съмнения относно нередности, свързани със служебното положение на въпросния директор.

Във връзка с гореизложените факти, бих искал да задам следните въпроси към Вас:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати