Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Еделина Кънева е избрана за директор на Музикалния театър

Общество

Еделина Кънева е избрана за директор на Музикалния театър

Еделина Кънева е избрана за директор на Музикалния театър - Tribune.bg
БГНЕС

Досегашната директорка е декласирана

Министерството на културата обяви резултатите от конкурса за избор на директор на Националния музикален и танцов център.

На първо място е класирана Еделина Кънева, а на второ - Марио Николов.  Третият кандидат в този конкурс е настоящата шефка на Музикалния театър Марияна Арсенова, но според информацията тя не се е класирала.

МКМК

За такъв се смята всеки кандидат, който е събрал минимум две трети от максималния брой точки 780, т.е. поне 520 точки, гласи съобщението на комисията. Мандатът на досегашния директор Марияна Арсенова изтече в началото на годината, а конкурс бе обявен през август т.г. от служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Снощи по Би Ти Ви той получи подписка от служителите с искане Арсенова да остане на директорския пост. Той прие подписката след няколко подканяния от страна на водещата.

Eделина Кънева е солистка на Музикалния театър в София над 20 години. Изборът на нов директор на Музикалния театър може да се обжалва, но актът, който подлежи на обжалване е не самото решение на комисията, а самата заповедта на министъра, която все още липсва.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати