Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Единият от пострадалите в „Марица Изток“ остава в кома, другият е претърпял мозъчна операция

Общество

Единият от пострадалите в „Марица Изток“ остава в кома, другият е претърпял мозъчна операция

Единият от пострадалите в Марица Изток остава в кома, другият е претърпял мозъчна операция - Tribune.bg
Снимка:

Проверяват причините за инцидента, при който пострадаха двама работници

Остава тежко състоянието на двамата работници, които пострадаха при инцидент в ТЕЦ „Ей и Ес Гълъбово”. 42-годишният мъж е в кома, а колегата му на 57 е претърпял мозъчна операция.

„Вчера, 30 септември 2019 г., на територията на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ двама служители - един от ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и един от фирма изпълнител, претърпяха инцидент при извършване на ремонтни дейности в шахта на помпена станция за битови отпадни води“, информират от компанията.

Веднага беше осигурена бърза евакуация на двамата работници, които бяха транспортирани до УМБАЛ „Стоян Киркович“ в град Стара Загора. Единият от пострадалите е с мозъчно сътресение. Вчера вечерта той е претъпял операция, като състоянието му е стабилно, според лекуващите лекари.

Другият пострадал е в кома, с белодробен оток. Според лекуващите лекари жизнените му показатели са стабилизирани, но той продължава да е в тежко общо състояние. Пострадалият е на апаратна вентилация, като лекарският екип продължава да прилага всички необходими реанимационни действия.

Ръководството на „ЕЙ И ЕС България“ е в непрекъснат контакт с лекуващите лекари. Компанията активно съдейства за осигуряване на най-доброто лечение на пострадалите служители.

От вчера са информирани и всички отговорни институции, на които се оказва пълно съдействие при разследването на инцидента. „ЕЙ И ЕС България“ провежда и собствено разследване по случая, като в него са ангажирани високопоставени служители по безопасност в корпорация ЕЙ И ЕС.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още