Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Една от медицинските сестри от детска градина 80 в район „Красно село“ е с положителен резултат от PCR тест за COVID-19

Общество

Една от медицинските сестри от детска градина 80 в район „Красно село“ е с положителен резултат от PCR тест за COVID-19

Една от медицинските сестри от детска градина 80 в район Красно село е с положителен резултат от PCR тест за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Една от медицинските сестри от персонала на детска градина 80 „Приказна калина“ в район „Красно село“ е с положителен резултат от PCR тест за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

На 15 юни, яслена група - А, в която е работила медицинската сестра, ще бъде затворена. На целия персонал на детската градина са направени изследвания с PCR тест, които са показали отрицателен резултат.

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се извърши пълна дезинфекция на детската градина. Всички родители, на деца от детската градина, ще бъдат уведомени от директора Нина Иванова. По разпореждане на Столичната здравна инспекция децата, които са контактни, ще бъдат под домашна карантина 14 дни и няма да посещават градината.

Столичната РЗИ ще се свърже с всяко семейство за домашно посещение и взимане на PCR тестове. По-големите деца от семействата, които посещават други групи, също е необходимо да останат вкъщи.

При отрицателен PCR по-големите деца ще могат да посещават детската градина. Децата, които до момента не са идвали на ясла и не са контактни, ще се приемат от 15 юни в друга яслена група. Останалите групи в детското заведение утре ще отворят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати