Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Една жертва, две жени в неизвестност и един ранен след взрива в „Арсенал”, има опасност от вторичен взрив (ВИДЕО)

Общество

Една жертва, две жени в неизвестност и един ранен след взрива в „Арсенал”, има опасност от вторичен взрив (ВИДЕО)

Една жертва, две жени в неизвестност и един ранен след взрива в Арсенал, има опасност от вторичен взрив (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Две жени на 53 и 43-годишна възраст засега са в неизвестност при взрива в цеха в завод „Арсенал”.

Не се знае дали те са живи или са починали.  Не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. В момента пътува група от специализиран отряд за борба с тероризма, които ще обезопасят периметъра и ще ръководят операцията по разчистване на останките и търсене на двете жени. Това заяви пред медиите Тодор Деянов, който е апелативен прокурор на Пловдив.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на 55-годишен мъж - един от тримата работници в цеха. Цехът е тотално разрушен, каза Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с черепно-мозъчна травма.

Инцидентът е станал в Завод 4 цех номер 150 около 11.06 часа днес. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е незабавно досъдебно производство, което се наблюдава от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е началник смяна на цеха.

Причината за взрива не е ясна, добиха от прокуратурата. Дължи се на нарушение на технологичните правила, свързани с безопасност на труда, смятат те. Смяната е започнала в 7.40 и предстои разследване кои правила са нарушени.

В цеха са се произвеждали изделия, свързани със звуково-светлинни ефекти. Не става вещества за бойно предназначение, а по-скоро от рода на фойерверките.

На съседните сгради при взрива има счупени стъкла. Окръжният прокурор Дичо Атанасов заяви, че разследването ще се провежда от Национална следствена служба. Законовият срок за разследването е двумесечен. Предстои да бъдат назначени и изготвени множество експертизи, вероятно той ще бъде удължен. В момента няма основание за спиране на работата на завода. Няма опасност и от замърсяване на въздуха над града вследствие на взрива. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Арсенал, жертва
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати