Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Еднократна помощ за първокласници и осмокласници – без доходен критерий

Общество

Еднократна помощ за първокласници и осмокласници – без доходен критерий

Еднократна помощ за първокласници и осмокласници – без доходен критерий - Tribune.bg
Снимка:

Срокът за подаване на заявление е до 15 октомври

Семействата на деца, записани в 1 и в 8 клас, имат право на еднократна помощ от 300 лева за началото на учебната година и няма да има доходен критерий, посочи служебният заместник социален министър Надя Клисурска. Тя уточни, че срокът за подаване на заявленията е не по-късно 15 октомври.

„Еднократната помощ е от 300 лв. и това е възможност основните пособия, които са необходими за учениците, да бъдат закупени без затруднения от всички семейства“, коментира Клисурска.

За първи път през тази година осмокласниците получават подкрепата и вече са отпуснати  средства за 6200 деца. Заявленията се подават до дирекциите социално подпомагане по настоящия адрес. Това може да стане лично на място, чрез лицензиран пощенски оператор или чрез системата за сигурно електронно връчване с ПИК от НОИ или електронен подпис.

Помощта се изплаща на два транша. Първата половина след влизане в сила на заповедта за отпускането, а втората в началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещава училище. Вече отпуснати средства подлежат на връщане, ако детето не постъпи в училище, когато ученикът не продължи обучението си през втория учебен срок или ако в рамките на един месец е отсъствал повече от 5 учебни часа без уважителни причини.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати