Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. EK класира София сред финалистите за „Зелена столица на Европа 2023“

Общество

EK класира София сред финалистите за „Зелена столица на Европа 2023“

Снимка:

Финалът на конкурса ще се състои на 9 септември в град Лахти, Финландия

Ново поредно признание получи Столична община. София е финалист в конкурса Зелена столица на Европа заедно с още три града, като има голям шанс да спечели приза за 2023 година. За това информира на страницата на проекта „Зелена София“ Столичната община (СО).

През месец октомври 2020 година по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова София се включи в състезанието за наградата „Зелена столица на Европа 2023“ наред с още 15 общински администрации из цяла Европа. 

В края на изминалата седмица, Европейската комисия (EK) публикува резултатите от оценка на документацията, подадена от градовете-кандидати. За първи път експертите на EK са класирали София сред финалистите заедно с градовете Талин (Естония), Краков (Полша) и Хелсингборг (Швеция).

Журито оценява напредъка, постигнат от градовете в 12 области, и дава своите препоръки за мерките, които е добре да бъдат приложени.

Финалът на конкурса ще се състои на 9 септември в град Лахти, Финландия.

Градът победител ще получи награда от 600 000 евро, които трябва да бъдат използвани за внедряване на зелени инициативи и мерки.    


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още