Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ЕК с висока оценка за ремонта на НСА, представя реновираната сграда в клип

Общество

ЕК с висока оценка за ремонта на НСА, представя реновираната сграда в клип

Над 3,6 млн. лв. от ОПРР са инвестирани в модернизиране на сградата на академията

Обновената сграда на Националната спортна академия „Васил Левски“ в центъра на София е представена в специален клип на Европейската комисия. Видеото е включено в поредицата „Истории от регионите“ на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на комисията, която има за цел да представи успешни проекти в Европа, получили подкрепа от еврофондовете.

Сградата след ремонтаСградата след ремонта

Над 3,6 млн. лв., осигурени от управляваната от Министерството на регионалното развити и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., са вложени в реновирането на историческата сграда на академията.

Сградата след ремонтаСградата след ремонта

Извършени са основен ремонт и модернизация, включващи цялостно саниране, подмяна на дограма и нов покрив. Направено е преустройство във функционалното разпределение на помещенията. Подменени са подовите настилки и интериорните врати. Със средствата от програмата са изградени външен асансьор, нова абонатна станция и цялостна инсталация за отопление. Подменени са ВиК и ел.-системите. Въведено е видеонаблюдение, СОТ, пожароизвестителна инсталация и др. Извършен е и основен ремонт на санитарните помещения, изградени са нови съблекални.

 

Сградата след ремонтаСградата след ремонта

Сред придобивките за академията е многофункционална зала за спорт, която е изцяло новоизградена и обзаведена. По проекта е доставено и монтирано ново обзавеждане и оборудване за учебни зали и кабинети, лекционни зали, конферентна зала, библиотека, читалня и архив, както и на спортната зала и съблекалните. Обновената база е предназначена за образованието на 4800 лица, а до новото спортно оборудване възможност за достъп имат и граждани.

Сградата след ремонтаСградата след ремонта
Сградата след ремонтаСградата след ремонта

Благодарение на инвестицията по ОПРР, академията вече отговаря на съвременните стандарти за обучение в професионални области като образователни науки за спортни учители, за които има голямо търсене на пазара на труда.

Сградата след ремонтаСградата след ремонта
Сградата след ремонтаСградата след ремонта

За ползите от проекта и ремонта на сградата в клипа разказват ректорът на НСА Пенчо Гешев и преподаватели от академията.

Видеото може да бъде видяно в страницата на дирекцията в Youtube.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още