Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Екатерина Захариева награди бившия ни почетен консул в Намибия

Общество

Екатерина Захариева награди бившия ни почетен консул в Намибия

Екатерина Захариева награди бившия ни почетен консул в Намибия - Tribune.bg
Снимка:

Отличието е за приноса му в развитието на отношенията между двете страни по време на близо 15-годишната му работа

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи почетния знак на МВнР „Златна лаврова клонка“ на доскорошния почетен консул на България в Намибия архитект Михаил Михайлов. Отличието е за приноса му в развитието на отношенията между двете страни по време на близо 15-годишната му работа.

„През всичките години работихте всеотдайно за задълбочаването на връзките между България и Намибия. Уважението и доверието, което намибийските власти изпитваха към Вас, беше наистина много голямо. Вие бяхте повече от почетен консул, бяхте посланик на България. Вярвам, че през тези 15 години сте допринесли много за подобряването на нашите двустранни отношения“, заяви Захариева.

Тя благодари на Михайлов за съдействието му в организацията на всички проведени официални посещения в африканската страна, включително визитата, осъществена от външния ни министър през ноември 2019 година.

Михаил Михайлов бе освободен от поста почетен консул на 17 март 2021 година, като причината е окончателното му завръщане в България.

Изучавал дипломация, архитектура и музика, през 2010 година Михаил Михайлов получава призванието „писателят на Африка“ от премиера на Намибия Нахас Ангула заради книгата му „Бушменска прокоба“, която се изучава в намибийските училища.

На церемонията по награждаване присъстваха още генералният директор на БТА Кирил Вълчев и журналистът от „24 часа“ и БНТ Георги Милков.                                                                                                                                                  


Топ новини

виж още