Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Екипът на Терзиев не е разчел между редовете посланието на Външно: „Ето ви това писмо. Оправяйте се!”

Общество

Екипът на Терзиев не е разчел между редовете посланието на Външно: „Ето ви това писмо. Оправяйте се!”

Екипът на Терзиев не е разчел между редовете посланието на Външно: Ето ви това писмо. Оправяйте се! - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Асен Генов

София се превърна в единствената столица в ЕС, в която след убийството на Навални и в навечерието черната дата на края на втора и начало на третата година от войната в Украйна, предостави възможност на посланика на Руската федерация Митрофанова да се изявява публично. По спорен начин в днешния контекст.

Твърди се, че Външно министерство и едва ли не лично Мария Габриел е наредила на кмета Васил Терзиев да разреши поднасянето на цветя пред един от съветските тотеми в столицата.

Без да навлизаме излишно в дебрите на дипломатическия протокол, ще отбележа, че Външно няма правомощия по казуса. Посолствата, в случая - Руското, информира МВнР, а то на свой ред предава по компетентност нататък, в случая това е столичният кмет: „за вашето разпореждане за предприемане на съответните действия по компетентност”.

Кметът Терзиев има заместник по направление „Европейски политики и международна дейност“ - Никола Барбутов, бивш кандидат за народен представител от листата на ПП. От биографията му не става ясно да има опит в международните отношения освен в бизнеса. Вероятно точно заради това не е разчел между редовете посланието на Външно: „Ето ви това писмо. Оправяйте се!”

В  крайна сметка се стигна до там, че Митрофанова отчете в Кремъл една публична активност, с която никой друг руски посланик в Европа не може да се похвали.

Последствията са си за наша сметка. Отговорност не очаквам някой да поеме.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати