Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Екипи на общинска полиция ще патрулират около къпалнята „Мария Луиза“ заради изсечени дървета

Общество

Екипи на общинска полиция ще патрулират около къпалнята „Мария Луиза“ заради изсечени дървета

Екипи на общинска полиция ще патрулират около къпалнята Мария Луиза заради изсечени дървета - Tribune.bg
Снимка:

Екипи на общинска полиция ще извършват периодични обходи на терена около къпалнята „Мария Луиза“, в който вчера беше констатирано нерегламентирано изсичане на дървета. За да не се допусне рязане на дървета през нощта по заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова екип на общинска полиция извършваше обходи и през нощта на 1-и срещу 2-и февруари.

Заради установените продължаващи дейности по почистване на отрязани клони и дървета на терена кметът Фандъкова сезира СДВР и Прокуратурата за случая с искане за извършване на проверка. Теренът на къпалнята „Мария Луиза“ попада в охранителната зона на парк Борисова градина, която от 1988 г. е резерват на градинско-парковото изкуство.

Проверките на терен продължиха и днес, като към екипите на дирекция „Зелена система“ и ОП „Паркове и градини“, се включи и директорът на дирекция „Контрол на строителството“ Цветан Тодоров.

Разпоредената нова проверка от кмета Фандъкова, под прякото ръководство на главния архитект арх. Здравков, установи, че е нарушена целостта на терена вследствие тежката строителна механизация, образували са се коловози и има прясно отсечена дървесна растителност. Извършените дейности са в драстично нарушение на действащата нормативна уредба и пряко погазват законовите разпоредби.

При проверката на 1 февруари беше установено и документирано отсичане на 20 дървета, за които няма издадено разрешително. На 26 януари кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков е издал разрешение за премахване на 10 дървета в терена, като реално отсечените дървета не съответстват на разрешените и са значително повече. Съставен е акт за административно нарушение и е изготвено писмо до дружеството собственик,  което следва да се яви за налагане на предвидената санкция.

 

Столична община Столична община


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати