Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Екипи на три болници и ВВС участваха в животоспасяваща операция на 7-годишно дете

Общество

Екипи на три болници и ВВС участваха в животоспасяваща операция на 7-годишно дете

Екипи на три болници и ВВС участваха в животоспасяваща операция на 7-годишно дете - Tribune.bg
Снимка:

Екипи на три от водещите болници в България и на Военновъздушните сили участваха в спасяването на 7-годишно дете. Специалисти от ВМА, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и УМБАЛ „Св. Марина“ извършиха животоспасяваща операция на детето, настаненото във варненската болница.

Малкият пациент е опериран и лекуван преди това в Турция заради онкологично заболяване – невробластом на надбъбречната жлеза. Преминал е през химиотерапия. Заради влошено здравословно състояние е приет в УМБАЛ „Св. Марина“.

На 15 април тричленен екипаж на самолет „Спартан“ извърши транспортиране до морската ни столица на медицински екип в състав: проф. Никола Владов – ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА, д-р Радослав Костадинов и доц. Румяна Андонова – началник на Клиника по детска анестезиология и реанимация на „Пирогов“.

Там е извършена животоспасяваща оперативна интервенция на голям хематом в черния дроб, което доведе до стабилизиране състоянието на детето.

На 16 април втори екипаж замина с военния самолет, за да транспортира малкия пациент от Варна до София. Реанимационен екип на „Света Марина“ придружаваше детето до реанимацията на „Пирогов“.

„Благодарение на усилията на колегите, още на следващия ден имахме възможност да го оперираме, въпреки драматичната ситуация и на фона на една нестабилна хемодинамика“, поясни още проф. Владов.

В момента състоянието на детето е стабилизирано.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМА, военни, Варна

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати