Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Екоминистърът обяви, че преди година в Перник е ползвано огромно количество вода без водомер

Общество

Екоминистърът обяви, че преди година в Перник е ползвано огромно количество вода без водомер

Екоминистърът обяви, че преди година в Перник е ползвано огромно количество вода без водомер - Tribune.bg
Снимка:

На документи в града потребявали 0,9 - 1,2 млн. куб/м. вода – колкото и сега при режима

Всичко, което трябва да се направи за Перник, за да се подсигури водата от яз. Белмекен, е направено. Вода за града има. В момента има излишък и, за да избегнем изливане в дерето, връщаме вода към Белмекен. Това заяви пред БТВ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Според него проблемът на Перник е, че са ползвани същите количества вода като миналата година и пак има недостиг. Оказва се, че е отчитано едно количество към МОСВ, а е използвано друго без водомер, подчерта той.

„Без водна криза, миналата година по същото време Перник по отчети е ползвал от 900 хил. куб/м. до 1,2 млн. куб/м. вода. Същото го даваме и сега“, подчерта Ревизоро.

„Когато подадем същите количества, които и миналата година и пак не им стигнат, тогава ще си зададем въпроса „А как миналата година стигаха?“ и тогава някой, не аз, а някой от прокуратурата ще каже „Очевидно нещо се е случвало, очевидно някой е махал водомери и е давал фалшиви резултати“. За това МОСВ няма отношение“, заяви Димитров.

Министърът е категоричен, че има огромни загуби на вода, а необходимите ремонти в инфраструктурата не са направени. Според него в момента общината има проблеми и вместо да ги реши, се твърди, че количеството вода не стига.

Той заяви, че след като е било установено, че част от количествата в яз. „Белмекен“ могат да дойдат в София и след решение на Министерски съвет – в разчетите на МОСВ от средата на април са определени 400 хил. куб/м., а от следващия месец по 800 хил. куб/м.

Министърът обясни, че в момента и Владая се лишава от вода, за да има за перничани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати