Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нормите на серен диоксид и фини прахови частици в Перник са в рамките на допустимото

Общество

Нормите на серен диоксид и фини прахови частици в Перник са в рамките на допустимото

Снимка:

В града са разположени два пункта за мониторинг

Превишенията на нормите на серен диоксид и фини прахови частици в Перник са в рамките на допустимото за календарната година, съобщи на парламентарен контрол министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

„За контрола на качеството на атмосферния въздух на територията на град Перник има разположени два пункта за мониторинг, които са част от националната система за контрол на качеството на въздуха: автоматична измервателна станция – „Център“ и ръчен пункт „Църква“, при това от много години“, коментира министър Димитров.

Той уточни, че тези пунктове контролират замърсители, определени в европейското и националното законодателство, а освен това от началото на 2020 г. в квартал „Мошино“ в Перник се извършват измервания с мобилна автоматична станция.

„Допълнително по искане на РИОСВ е осъществен мониторинг с мобилна станция в кварталите „Тева“ и „Църква“. От всички замърсители, които са измервани в града превишения са регистрарани по средночасови и средноденонощни норми по показатели серен диоксид и фини прахови частици“, обясни министърът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още