Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Експерт: Не пазарувайте храни по Фейсбук - трудно се контролира качеството

Общество

Експерт: Не пазарувайте храни по Фейсбук - трудно се контролира качеството

Експерт: Не пазарувайте храни по Фейсбук - трудно се контролира качеството - Tribune.bg
Снимка:

Не пазарувайте храни по Фейсбук, там трудно може да се контролира качеството, коментира пред Euronews Bulgaria д-р Кремена Стоева от дирекция "Контрол на храните" към Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

"Агенцията е отговорна да следи и незаконните, и нерегистрирани търговци на хранителни стоки, защото безопасността трябва да бъде гарантирана. Фейсбук е място, в което трудно може да се осъществи контрол над качеството на стоките. Когато българските граждани пазаруват хранителни продукти по интернет, нека проверяват дали въпросните сайтове са регистрирани. Проверката може да се направи в администриран от БАБХ регистър на търговците, които могат да реализират храни онлайн", обясни експертът. Според д-р Кремена Стоева всички хранителни стоки и продукти, които влизат в България, са безопасни.

"Когато стоката влиза през граничен пункт у нас, се проверява цялата документация и, ако е необходимо, се взимат и лабораторни проби от продукцията", уточни Стоева.

По думите ѝ нарушение на европейското и национално законодателство е да няма етикет на български език на някои стоки от трети страни.

"Предстоят проверки на обектите, за които имаме сигнали, че предлагат стоки без необходимото етикетиране на български език", предупреди експертът на БАБХ.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети