Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Експерт: Проучване показа, че хиляди биха се качили зад волана пили

Общество

Експерт: Проучване показа, че хиляди биха се качили зад волана пили

Експерт: Проучване показа, че хиляди биха се качили зад волана пили - Tribune.bg

Докато шофьорите разсъждават по начина „на мен това не ми се случва”, ние ще продължаваме да виждаме неразумно поведение на пътя. Това коментира в „Събуди се” по Нова телевизия експертът към ДА „Безопасност на движението по пътищата” инж. Иван Петков.

„Когато говорим за по-леките инциденти, основна причина е разсейването. Хората най-често поглеждат телефона си. Тези няколко секунди се наслагват във времето, в реакцията и може да настъпи инцидент”, добави той.

По думите му пътищата в България са далеч от състоянието, в което трябва да бъдат. „И администрацията определено има какво да направи по въпроса. Не са една и две проверките, при които ние сме установявали недостатъци по отношение на организация и изпълнение”, добави инж. Петков.

Той коментира статистиките за пияни и дрогирани шофьори на пътя: „Хората не разсъждават, употребяват алкохол и забранени вещества и се качват зад волана. Така застрашават не само себе си, но и околните”, уточни експертът.

Скоро е приключил пилотен проект, целящ да проучи колко човека са склонни да се качат в колата, след като са употребили алкохол: „Бройката е страшна. На пътя хиляди хора биха се качили в колата, за да шофират. Това е само запитване - представете си колко не са били честни”, добави инж. Петков.

 


Етикети проучване
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати