Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Експерти предупреждават за риск от пренасяне на коронавируса вкъщи

Общество

Експерти предупреждават за риск от пренасяне на коронавируса вкъщи

Снимка:

Ежедневно почистване при посещение на обществени места и превоз с обществен транспорт

Експерти предупреждават за риск от пренасяне на коронавируса вкъщи, съобщава РИА Новости. Татяна Руженцова, ръководител на отдела за клинични изследвания на Централния изследователски институт по епидемиология в Русия, коментира пред агенцията, че рискът е най-голям при хора, които редовно посещават обществени места или пътуват с градския транспорт.

Руженцова съветва да се почиства дома по възможност ежедневно.

"Ако имате членове на семейството, които са пътували с обществения транспорт, работят или често посещават търговски обекти, тогава рискът от инфекция е доста голям, така че почистването трябва да се извършва по възможност поне веднъж дневно", предупреждава Руженцова.

Епидемиологът отбеляза, че дори ако никой вкъщи не е болен, при почистване трябва да се ползват дезинфектанти.

„Особено внимание трябва да се обърне на коридора - дръжките на вратите и ключовете на лампите трябва да се дезинфекцират по-често“, подчертава експертът.

Според нея в коридора трябва да се монтира и бутилка с дезинфектант, за да може веднага след като човек влезе отвън, преди да докосне нещо да дезинфекцира ръцете си – така рискът от пренасяне на инфекция в жилището силно ще намалее.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още