Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие

Общество

Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие

Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие - Tribune.bg

Разумното потребление на електроенергия през лятото увеличава нивото на енергийна ефективност

Електрохолд препоръчва на клиентите си при по-дълго отсъствие по време на летните отпуски да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса. Уредите, включени в мрежата, консумират електроенергия и когато са в режим на готовност, без да се ползват реално. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални щети, причинени от характерните за сезона метеорологични явления, или повреди от претоварване на мрежата.

Статистическите данни показват, че с повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва. Данните на ЕРМ Запад за месец юни тази година показват, че средният електрически товар по мрежата в Западна България се е повишил с близо 7% спрямо същия период на миналата година, а максималният товар е с близо 17% по-висок.

В горещите дни в почти всеки дом и офис има включена охлаждаща система, климатик или вентилатор. По-високата консумация води до нарастване на сметките за електроенергия и създава опасност от претоварване на мрежата. Затова Електрохолд призовава клиентите си да продължават да следят и активно да контролират потреблението си през летния сезон. Разумното и отговорно използване на електроенергията осигурява оптимален комфорт и увеличава нивото на енергийна ефективност, без да повишава сметките за ток.

Един от начините да се намали сметката за електроенергия е при покупката на електроуред да се обърне внимание на неговия енергиен клас. Макар и по-скъпи като първоначална инвестиция, уредите с по-висока енергийна ефективност бързо се изплащат благодарение на по-ниския разход на електроенергия. На корпоративния сайт на Електрохолд Продажби са публикувани практични съвети за разумно използване на електроенергията, както и калкулатор за изчисляване на месечната консумация на електроуредите - https://electrohold.bg/bg/sales/domakinstva/energijna-efektivnost/.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати