Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Електронните извинителни бележки имат за цел да изсветлят отпадането на деца от училище

Общество

Електронните извинителни бележки имат за цел да изсветлят отпадането на деца от училище

Електронните извинителни бележки имат за цел да изсветлят отпадането на деца от училище - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на образованието обясни положителният ефект от електронната извинителна бележка. Само за миналата година е имало 270 хиляди отсъствия на ученици. По 50 отсъствия се падат на всеки един ученик, според броя на отчетените извинителни бележки и съответно извинени отсъствия, обясни проф. Галин Цоков.

Електронните извинителни бележки имат за цел да изсветлят точно този процес, който е свързан и с отпадането от училище и от образователната система изобщо.

Електронната бележка ще намали административната тежест на класните ръководители - около 3 работни дни ще е спестеното време, за да може той да се занимава със своите ученици и хартиените извинителни бележки, добави министърът.

Дигиталната ученическа раница няма да измести напълно хартиените учебници, категоричен беше Цоков. Тя обаче давала много повече възможности.

По случая с писаните оценки на починал ученик в Пловдив, министърът беше категоричен, че ще се търсят и виновни преподаватели.  Той не изключи те да не са знаели, че детето е починало, тъй като има много ученици, които напускат за месеци училище, отивайки с родителите си в чужбина за сезонна заетост.

Това не отменя факта обаче, че са писани оценки на дете, което не е присъствало в час.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати