Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Електронните спортове са хит в сайта на efbet

Общество

Електронните спортове са хит в сайта на efbet

Година след година електронните спортове става все по-популярни. Безброй геймъри от цял свят се включват в различни турнири със солидни наградни фондове. Отдавна играта на видеоигри вече за мнозина не е просто хоби, а начин за изкарване на пари, работа и дори призвание. Подобно на истинските спортове, електронните също изискват дълги часове подготовка и тренировки, макар и от различно естество.

Вероятно заради това, все по-често електронните спортове биват поставени рамо до рамо с класическите спортни дисциплини. Разбира се, много хора въобще отказват да сравняват двете неща, но за букмейкърите това е без никакво значение. За тях е важно единствено какъв е интересът на хората, а когато някакво занимание, хоби, спорт или каквото и да е друго стане толкова популярно, то най-логичното нещо е да се появят възможности да се залага на него. Така електронните спортове вече са част от почти всеки букмейкър, при това, тези раздели стават все по-богати и разнообразни на възможности.

Сайтът на Efbet не прави изключение в това направление, като в тяхната ефбет спорт секция е поместен специален раздел електронни спортове, който е редом с всички останали спортни дисциплини. В повечето случаи в него няма да откриете особено голям брой игри, надпревари от които може да се залага, но популярните CS GO, DOTA 2 и League of Legends. В зависимост от провеждащите се турнири на разположение са повече или по-малко налични сблъсъци за залагане, като биват включени световни и европейски турнири, местни лиги и различни други надпревари.

Към всеки електронен спорт на разположение са възможности за бързо поставяне на залог, като те включват избор между единица и двойка или равенство, когато това е възможно. Точно до тези опции пък ще откриете и бутон, който ще ви отведен към всички останали налични пазари за конкретния двубой. Например, при CS GO най-често срещани са опциите за хендикап залози, точен резултат, победител в конкретна карта, брой на изиграните карти и други. Подобно е и положението при DOTA 2, като там ще откриете и специфични възможности за залог в играта, като например, кой първи ще вземе Аегис, ще превземе кула или ще разруши барака. Залозите на League of Legends пък включват опции за залог на първа кръв, първи да превземе кула, първи дракон, първи барон или пък първи инхибитор. За да бъдат залозите ви по-информирани, на разположение е и бутон, отвеждащ ви в страница с подробна статистика, за развитието в дадения шампионат и представянето на всеки отбор или играч в него.

Определено, залозите за електронни спортове не са за всеки. Както при всички останали залози тук отново коефициeнтите се смятат, така че в крайна сметка букмейкърът да има леко предимство пред залагащите, което означава, че ако не искате да разчитате сляпо на късмета си, то предварително е хубаво да се запознаете с турнирите, отборите и играчите, на които смятате да дадете парите си. Може да използвате различни платформи за стрийминг като Twitch, излъчващи турнирите по електронни спортове. Често дори самите букмейкъри предлагат подобна възможност или пък ви предлагат линк към съответната платформа, която ще излъчва двубоя. Поглед към споменатата статистика също би бил от помощ, но в крайна сметка не бива да забравяте, че колкото и информиран да е залогът ви, това в крайна сметка е видеоигра, на която може да се случи всичко и има доста фактори, които могат да повлияят на крайния изход.  


Топ новини

виж още

Актуална тема