Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Електрозахранването в повечето засегнати места е възстановено

Общество

Електрозахранването в повечето засегнати места е възстановено

Електрозахранването в повечето засегнати места е възстановено - Tribune.bg
Снимка:

Служебният енергиен министър благодари на кмета на Бургас Димитър Николов и на областния управител проф. Мария Нейкова, институциите спасили рибна продукция за над 5 млн. лв.

“Електрозахранването е възстановено в повечето точки, засеганати от бурята, като на много места се ползват временни трасета”. Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов пред медии в Бургас. По думите му големите поражения са по 110-киловолтовата мрежа, като 12 електрически стълба са паднали.

“Предварителната оценка е, че за възстановяването им ще са необходими около 2 месеца. Изискал съм още утре да ни бъде представен график и заедно с кризисния щаб да намерим вариант за по-бързо решение”, допълни Христов. Според него проблемът е сериозен и не може да се разчита на алтернативните трасета, предвид наближаването на отоплителния сезон.

“Екипите показаха способност бързо да се организират, през нощта бяхме във връзка с кризисния център на EVN, за което им благодаря, както и на кмета на Бургас г-н Николов и областния управител г-жа Нейкова”, каза още министърът. Заедно с тях той посети рибно тържище в Бургас, чиято продукция е била застрашена заради прекъсването на тока в резултат на бурята.

“Температурата за замразените продукти беше критична. В момента електрозахранването е възстановено. Поради тази причина искам да изкажа благодарност в лицето на държавата - министъра на енергетиката Росен Христов, кмета Димитър Николов и областният управител проф. Мария Нейкова за намесата и бързата им реакция. В залите има продукция за общо около 5 млн. лева”, каза собственикът на борсата Ивайло Русинов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети