Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Емил Димитров: Министърът на транспорта носи цялата отговорност за ситуацията с „Вера Су”

Общество

Емил Димитров: Министърът на транспорта носи цялата отговорност за ситуацията с „Вера Су”

Емил Димитров: Министърът на транспорта носи цялата отговорност за ситуацията с Вера Су - Tribune.bg
Снимка:

„Министърът на транспорта носи цялата отговорност за ситуацията с „Вера Су”. За екологичното замърсяване отговаря МОСВ. Те не са взели придънни проби под кораба, за да се види, че е многократно замърсено”. Това заяви бившият министър на екологията -  Емил Димитров пред НОВА.

Той беше категоричен, че е пропуснато много време, в което е можело да се действа адекватно в ситуацията със заседналия кораб.

„Първият път е имало опит тайно през нощта корабът да се разтовари. След като е бил заседнал, са се опитали да го облекчат, за да добие плаваемост и да олекне. Изхвърляли са всичко набързо, за да може по-бързо да стане по-лек. Не са отчели обаче факта, че отстрани има баластни резервоари, които са отежнили кораба. Той пътува и пълен, и празен. Когато е празен има такива резервоари, който се пълнят с вода, за да има по-голяма плаваемост. Пет от тях сега са повредени и са пълни с вода. Когато е заседнал – задницата му се вижда, че е по-високо”, обясни още той.

„Към момента корабът не е толкова опасен. Спукани са само баластните резервоари. Корабът все още е в изправност”, коментира Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети