Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Чакат ни месеци упорита работа

Общество

Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Чакат ни месеци упорита работа

Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Чакат ни месеци упорита работа - Tribune.bg
Снимка:

"Чакат ни месеци упорита работа". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" по БНР Емил Кабаиванов, кмет на  Карлово:

"Машините започнаха работа в 7 часа сутринта в село Каравелово. От вчерашния ден имаме струпване на голямо количество техника, която е разделена между трите населени места – Каравелово, Богдан и Столетово. Имаме две основни задачи през следващите дни – да възстановим речните корита на малките рекички, чрез които дойде голямата приливна вълна и в трите села, както и да освободим големите улици от наносите чрез мощна техника. Това става с багери, товарачи и големи самосвали, а доброволците чистят калта и пясъка в дворовете на хората. В някои дворове има по метър и половина кал".

"На терен от вчера, дори от онзи ден има много доброволци, които с всеки следващ ден стават все повече", каза за БНР главен инспектор Петър Петров, началник-сектор Специализирани оперативни дейности в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в град Пловдив:

"Продължаваме работа в село Богдан. Там на терен работим с две верижни машини, два багера, които съвместно с друга тежка техника, предоставена както от общините, така и от частни фирми, продължават своята работа по разчистване на речното корито и връщане на реката в нейните нормални граници".

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети