Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Емил Нешев, ПСС: Телата на загиналите планинари са открити чрез повторен преглед на кадрите от дронове

Общество

Емил Нешев, ПСС: Телата на загиналите планинари са открити чрез повторен преглед на кадрите от дронове

Емил Нешев, ПСС: Телата на загиналите планинари са открити чрез повторен преглед на кадрите от дронове - Tribune.bg
Снимка:

Второто тяло вероятно е на чужденец

Двете тела на планинарите в Пирин са открити днес около 10 часа. Това каза за Радио „Фокус“ Емил Нешев от ПСС.

„Благодарение на кадрите от дроновете, които се прегледаха допълнително и то в доста подробна степен, там се видяха някои неща, които решихме да проверим. И днес почти 20 спасители са на терен в ужасно рискова среда. Успяха да достигнат до обекта, който бяхме нарочили да прегледаме. Оказа се, че това е тялото на издирвания 70-годишен турист“, допълни Нешев.

„Изненадата беше, че до него се намери още едно тяло, вероятно от вчера, но пък никой не го търси. Вероятно става дума за чужд гражданин, разказа още Нешев. По думите му няма шанс той да е тръгнал да търси  70-годишния турист.

Двете тела са били на близко разстояние, поясни той. Те ще бъдат свалени на ръка от планината, поясни Нешев пред „24 часа”.

„Засега правим организация да изпратим още двайсетина спасители от Благоевград, Кюстендил и София, за да свалим телата на ръце. Количката, която носеха първите групи е само една, защото не сме очаквали, че ще има и втори труп. Акцията по свалянето им може да отнеме и 20 часа, но ако преценим, че е рисковано и опасно за колегите, ще я прекратим”, допълни той и отново акцентира на липсата на спасителен хеликоптер, който би улеснил работата на спасителите, без да се излага на опасност живота и здравето им.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати