Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Енергийният министър отхвърли твърденията, че цената на топлоенергията ще се повиши

Общество

Енергийният министър отхвърли твърденията, че цената на топлоенергията ще се повиши

Снимка:

Теменужка Петкова предвижда намаление

Енергийният министър Теменужка Петкова отхвърли твърденията, че цената на топлоенергията ще се повиши с 20% и ги определи като неоснователни.

„Не знам кой енергиен експерт би направил това сравнение, че цената на топлинната енергия ще се увеличи с 20%, но ако някой прави сравнение между цената на сега и годишната прогнозна средна цена, която КЕВР е определил – това означава, че този експерт не разбира нищо. Това е абсолютно некоректно“, каза Петкова пред БТВ.

Тя дори предвиди, че ще има намаление на цените за топлото.

Малко по-рано днес излязоха разчетите на Комисията за енергийно и водно регулиране, които изненадващо предвиждат топлинната енергия да поскъпне от 1 юли 2020 г. спрямо сега действащата си цена, която бе променена през май.

Енергийният министър припомни, че цената на природния газ е предоговорена. По думите ѝ това е болезнена тема за опозиционните партии.

„Това е в интерес на българските граждани и тук не става въпрос за пиар акция. Цената на природния газ е предоговорена и тя е намалена. За месец април спрямо март цената е с 42% по-ниска“, добави ресорният министър.

Петкова уточни, че предстои крайните потребители да получат изравнителни сметки за предходния период.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още