Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Епидемичен взрив от КОВИД-19 на товарен кораб с филипински екипаж на пристанище Бургас

Общество

Епидемичен взрив от КОВИД-19 на товарен кораб с филипински екипаж на пристанище Бургас

Епидемичен взрив от КОВИД-19 на товарен кораб с филипински екипаж на пристанище Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Двама души са настанени в болница, един е починал

Епидемичен взрив от КОВИД-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха здравните власти. Първият заболял е с оплаквания от 7 юли – отпадналост, кашлица, температура. Седем дни по-късно е след положителен тест за КОВИД-19 е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на бургаската болница.

Направени са тестове на останалите 19 души от екипажа, като 11 са дали положителни проби. На 18 юли е хоспитализиран още един от заразените, ден по-късно той е починал. Също на 19 юли в болница е настанен още от заразените. Той е със затруднено дишане и влошено общо състояние.

В издаденото предписание за поставяне на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила извършването на дезинфекция на всички помещения. Случаят се отнася за товарен кораб с екипаж от филипински граждани. Корабът пристига на пристанище Бургас на 14 юли и трябва да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът преминава Суецкия канал, което налага качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не се допуска до брега.

Здравните власти следят развитието на противоепидемичната обстановка и оказват стриктен контрол за недопускане разпространението на епидемията от COVID-19.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети