Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Епископ Тихон: Тежкият път е чрез преминаване през заболяването, а лекият – чрез една ваксинация

Общество

Епископ Тихон: Тежкият път е чрез преминаване през заболяването, а лекият – чрез една ваксинация

Снимка:

Духовникът сподели, че няма странични ефекти от ваксината

„Тежкият път е чрез преминаване през заболяването, а лекият – чрез една ваксинация“, подчерта епископ Тихон, който беше един от първите, ваксинирал се срещу коронавирус у нас. Духовникът коментира за БГНЕС, че с ваксинацията си е искал да даде личен пример. „Ваксини днес има за всички по-опасни болести в миналото, но ние просто ги забравяме. Нека сега никой да не смята, че борбата с коронавируса е възможна без всички да бъдем по някакъв начин имунни, т.е. защитени“, изтъкна епископ Тихон.

По-рано в интервю за БТВ той обясни, че обществото у нас е много разединено.

„Много хора изпитват страх. Те отричат съществуването на нещо, но когато аз отричам вашето съществуване, вас за мен вече ви няма, но аз съм във вашето полезрение. Както атеистите отричат Бога, но Бог не се е отрекъл от тях“, каза Тихон.

„Като кажеш за болестта, че я няма – това е глупаво, защото не една и две пандемии са били преодолени с имунизации. Аз, например, имам имунизация за едра шарка, която изчезна от лицето на Земята, защото всички се имунизираха – толкова е просто“, каза още епископ Тихон

Духовникът сподели, че няма странични ефекти от ваксината. Той няма температура, задух или друго неразположение, а усеща се единствено дискомфорт на мястото на убождането.

Епископ Тихон пожела на медиците ни скоро натискът към болниците да намалее.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още