Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ева Майдел към Майкрософт: Човешкият ресурс е основният фактор за успешна технологична революция

Общество

Ева Майдел към Майкрософт: Човешкият ресурс е основният фактор за успешна технологична революция

Снимка:

Визионерското ръководство на училищата, както и по-голяма гъвкавост на образователната програма ще са от решаващо значение за конкурентоспособността на работната сила, подчерта българският евродепутат

Ева Майдел се срещна с президента и главен правен директор на Майкрософт Брад Смит в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Повод за срещата бе неговата книга, в която той анализира предизвикателствата пред новите технологии, политиката, бизнеса и обществото. "Човешкият ресурс е основният фактор за успешна технологична революция. Именно хората с познания и умения за технологиите движат традиционната индустрия напред в крак с новите тенденции. Едно от най-сериозните предизвикателства пред всички нас е именно как да окуражаваме изучаването на STEM специалности сред подрастващите, както и преквалификацията на уязвимите работници.", добави Майдел в разговора с Брад Смит.

"Прочуванията сочат, че 65% от първокласниците ще работят на напълно нов тип професии. Визионерското ръководство на училищата, както и по-голяма гъвкавост на образователната програма ще са от решаващо значение за конкурентоспособността на работната сила", добави българският евродепутат Ева Майдел и допълни, че лидерството на компаниите и политическата подкрепа на местно, национално и европейско ниво ще даде допълнителен стимул на училищата и университетите да внедрят иновативни практики.

Президентът на Макрософт Брад Смит, посочи че в САЩ сътрудничеството между бизнеса и управниците на всички нива е силно застъпено. Компанията е участвала в изготвянето на стратегии за работната сила, както и образователни инициативи за учители, за да могат да преподават компютърни науки. Майдел и Смит споделят мнението, че в следващите години Европа ще трябва да положи допълнителни усилия за справянето с предизвикателствата, които новият тип дигитална икономика поставя.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив