Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. EVN България със съвети към клиентите при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни

Общество

EVN България със съвети към клиентите при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни

Снимка:

Компанията напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия от домакинствата

EVN България предлага няколко кратки и практични стъпки на своите клиенти, които планират по-дълго отсъствие от дома по време на коледните и новогодишни празници.

Стъпките целят да информират клиентите за факторите, които влияят на тяхното потребление на електроенергия, дори и при отсъствие от дома. Стъпките включват: 

-      Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

-      Изключете от контакта уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия.

-      Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия имот. 

-      Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

-      Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време.

ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.                                                                                                                                                                                                                                                                     


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема