Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Еволинк: Прекъснатият видео стрийминг на български медии е трайно отстранен

Общество

Еволинк: Прекъснатият видео стрийминг на български медии е трайно отстранен

Еволинк: Прекъснатият видео стрийминг на български медии е трайно отстранен - Tribune.bg

Снощи интернет потребителите бяха изненадани от карикатура на Владимир Путин с музикален съпровод и надпис „Прави любов, не война“

Във връзка с прекъснатия видео стрийминг на български медии късно снощи, доставчикът на услугата Еволинк заявява, че инцидентът е трайно отстранен и уязвимостта е затворена. Пробивът в сигурността е установен в 20:32 часа на 6 март. Проблемът е забелязан незабавно от дежурния екип на Еволинк и в 20:51 часа е отстранен.

Припомняме, че вчера вечерта онлайн излъчването на някои български телевизии беше компрометирано вследствие на хакерска атака. Интернет потребителите бяха изненадани от карикатура на Владимир Путин с музикален съпровод и надпис „Прави любов, не война“ и бяха възпрепятствани да наблюдават заложеното програмно съдържание.

Чрез използване на нова уязвимост в сървърите за управление на имена (DNS) е инжектиран подменен запис за домейн, който се ползва от стрийминг сървърите на Еволинк. С тази подмяна е пренасочен видео сигналът на медии в България, които използват стрийминг услуги от Еволинк към друг стрийминг сигнал, представящ послание против войната.

Поради специфичния начин, по който работи DNS протокола, голяма част от сървърите по света са поддържали кеш с подменения запис, без да се обръщат към основните сървъри на Еволинк за коректна информация. По тази причина още няколко часа след отстраняването на инцидента за част от зрителите по света се е показвал подменения видео сигнал.

От компанията водят техническо разследване за начина на осъществяването на пробива. Едновременно с това се имплементира допълнително ниво на защита и управление на DNS в цялата мрежа на компанията.

Еволинк се извинява на своите клиенти и зрителите им за причиненото неудобство и заявяват, че екипът по информационна сигурност на компанията ще продължи да поддържа най-висока степен на готовност за незабавна реакция срещу все по-разширяващия се спектър от кибер заплахи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети