Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Андрей Новаков от казармата: Отрази ми се благоприятно както на физиката, така и на каляването на духа

Общество

Андрей Новаков от казармата: Отрази ми се благоприятно както на физиката, така и на каляването на духа

Андрей Новаков от казармата: Отрази ми се благоприятно както на физиката, така и на каляването на духа - Tribune.bg
Снимка:

В последния месец евродепутатът Андрей Новаков не беше в ЕП, а в Доброволния резерв на Българската армия. „Подготвях се с начална военна подготовка в Шумен, във факултета по артилерия и противовъздушна отбрана. Готвя се за полагане на военна клетва във Велико Търново. Отрази ми се изключително благоприятно”, заяви Новаков пред Нова телевизия.

„Истината е, че ми се отрази изключително благоприятно както на физиката, така и на каляването на духа. Радвам се, че успях да бъда част от доброволния резерв и да се подготвям наравно с всички останали - със ставането в 5 часа сутринта, със стрелбите и полигоните“, заяви Новаков.

Евродепутатът заяви, че решението да влезе в армията не е било спонтанно, а изпълняване на дълг, както е по Конституция. Той обясни, че не е рекламен трик, защото напоследък имаме избори през 2-3 месеца и няма удобен момент.

Новаков демонстрира и как се сглобява и разглобява личното му оръжие – „Калашник“ със сгаваем приклад.

„Досега знаех, че когато гласувам в пленарната зала нося отговорност за съдбата на 507 милиона човека в ЕС, но тук носиш пряка отговорност за живота на другаря до теб“, обясни той.

„Егото приключва, когато се наложи да си обръсна брадата и да започна да правя лицеви опори с всички останали. Това е нещо хубаво. През последните 2 години се нагледахме на силно его в политиката, което пречи да говориш с твоя опонент. Това ще ми помага оттук нататък в живота, защото егото може само да пречи“, категоричен беше той.

Евродепутатът сподели и неволите си с кубинките, тъй като не си е чувствал краката: „Поизнежили сме се отвън. Мои приятели като нямат Интернет са в паника. Тук, като започнеш да лазиш, Wi fi ти е последното нещо, за което мислиш“, обясни още Новаков.

Той каза, че единствените хора, които са знаели за решението му да влезе в Доброволния резерв са били Бойко Борисов и Роберта Мецола. След като изтече военната подготовка, той се връща в Европарламента.

„Обичам държавата си на съвсем друго ниво. Това наред с това да си добър родител е нещо, което изпълва със смисъл живота на всеки човек“. Новаков посъветва всички мъже между 20 и 40 години, които са годни да се замислят дали да не се обучат за 1 или 3 месеца.

Заяви, че първото нещо, което ще направи, когато излезе е да прегърне дъщеря си Ема, с която не са се разделяли, откакто се е родила.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати