Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Евродепутатът Ева Майдел: Стартъпите създават 50% от новите професии в икономиката

Общество

Евродепутатът Ева Майдел: Стартъпите създават 50% от новите професии в икономиката

Евродепутатът Ева Майдел: Стартъпите създават 50% от новите професии в икономиката - Tribune.bg
Снимка:

Специален гост на дискусията бе Джон Колисон, един от най-младите стартъп милиардери

„Работният пазар в последните 10 години се преобразява ежедневно и най-голям принос за това имат стартиращите предприятия. Те създават 50% от новите професии в икономиката. През този мандат ще продължа да работя за по-добра среда за развитие на бизнес идеите на европейските предприемачи, за улесняването на платформите за колективно финансиране да оперират в единния пазар на ЕС.“ Това заяви българският евродепутат Ева Майдел  по време на кръгла маса, посветена на стартъпите. Събитието се проведе в сряда, 16 октомври 2019г. в Брюксел и бе организирано от „Allied for Startups“ - световна мрежа от над 40 застъпнически организации, фокусирани върху подобряване на политическата среда за стартиращи компании, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

 Според Майдел освен достъпът до финансиране друг много сериозен проблем се оказва намирането, привличането и задържането на кадри с необходимите умения.

“Трябва да предприемем спешни мерки за квалифицирането на работници, за да останем конкурентоспособни в глобалната икономика. Инвестициите в хора и умения са най-добрата политика за дългосрочен растеж.“, добави още тя.

Специален гост на дискусията бе Джон Колисон, един от най-младите стартъп милиардери, който е основател на компанията Stripe, подпомагаща уебсайтовете да поддържат онлайн плащания.

„Важно е да чуваме тези, които работят на терен. Те знаят какво в политиките функционира и помага, и какво възпрепятства.“, заяви българският евродепутат.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети