Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Евродепутати идват у нас да проверят отношението към животните

Общество

Евродепутати идват у нас да проверят отношението към животните

Евродепутати идват у нас да проверят отношението към животните - Tribune.bg
Снимка:

Делегация на Европейския парламент, водена от Тили Мец от групата на Зелените, ще посети България в периода 20 - 22 септември, за да провери как се прилагат правилата на Европейския съвет за защита на животните по време на транспорт, предава БНТ.

Деветимата евродепутати ще се срещнат с министъра на земеделието, длъжностни лица и ветеринарни експерти от България. Те ще посетят българо-турския граничен пункт „Капитан Андреево“ на 21 септември.

Резултатите от тази мисия ще бъдат включени в работата на комисията по предлагането на начини за актуализиране на действащите правила на Европейския съюз, така че защитата на хуманното отношение към животните в ЕС да бъде актуална и работеща.

В навечерието на мисията Тили Мец, председател на ANIT, подчерта, че очаква с нетърпение визитата и възможността делегация от членове на Европейския парламент да стане свидетел на транспортирането на животни в реалния живот. „Тази мисия трябва да ни помогне да финализираме конструктивни препоръки по различни въпроси, свързани с хуманното отношение към животните по време на транспортиране, като например- проверки за пригодност, инфраструктура за събиране и почивка или обучение на водачите."

Анкетната комисия за защита на животните по време на транспортиране към ЕП беше създадена през юни 2020 година.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети