Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Еврофутбол“ остана без лиценз

Общество

„Еврофутбол“ остана без лиценз

Еврофутбол остана без лиценз - Tribune.bg
Снимка:

От Държавна комисия по хазарта все още чакат букмейкърът да издължи 328,9 млн. лв. държавни такси

Държавната комисия по хазарта отнеме лиценза на „Еврофутбол“ ООД за срок от 3 до 6 месеца. Основният дял от собствеността на букмейкъра е в ръцете на избягалия в ОАЕ бизнесмен Васил Божков.

Дружеството има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

По-рано през деня от „Еврофутбол“ се оплакаха, че умишлено ги убивали, а хиляди безработни щели да останат без работа.

„Всичко започна на 14.02.2020 г., когато в късния петъчен следобед представителите на държавния орган Държавна комисия по хазарта ни връчиха Акт за установяване на публични държавни вземания (АУПДВ) за предполагаеми дължими от дружеството ни публични вземания за държавни такси на стойност 328,9 млн. лева. След това, на 21.02.2020 г., бяха блокирани всички наши сметки и така ни бе попречено да фукционираме нормално. Въпреки възникналите препятствия, ние продължихме да работим и да изплащаме печалби на клиентите си“, обявиха от оператора.

Хазартният оператор заявява още, че с отнемането на лицензиите няма да може да изплати каквито и да било задължения към държавата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети