Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фалшива новина: Сайт обяви жив човек за починал след ваксинация

Общество

Фалшива новина: Сайт обяви жив човек за починал след ваксинация

Фалшива новина: Сайт обяви жив човек за починал след ваксинация - Tribune.bg
Снимка:

Интернет сайт разпространи фалшива новина за учителка от Разград, починала след поставянето на ваксина срещу коронавирус, съобщи БНТ.

В публикация от миналата седмица се твърдяло, че 44-годишна жена е починала малко след имунизация.

Регионалната здравна инспекция направи проверка и установи, че в действителност има такава учителка с посоченото име и възраст, но тя е жива и здрава.

Нещо повече - дори не е заявила желание да бъде ваксинирана.

Прокуратурата в Разград разпореди разследване по казуса и кой стои зад фалшивата новина. Наказателната отговорност за подобно престъпление е 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

„Към настоящия момент е установено лицето, което е експонирало това съобщение. Установен е електронният портал. В момента се изготвя профил на извършителя и това, по което се работи, очевидно е, че става въпрос за някой анархист, нищо не го свързва този човек с град Разград, нито с пострадалата. Много подло като замисъл и от морална гледна точка и от наказателен правен аспект“, обясни Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Това е някой виртуален терорист от службата на Тартаковер, ако не и самият той. Нали трябва да откажат хората да се ваксинират и да си пазят живота, поне докато не свалят "Боко" и не доставят спутника.
12.02.2021 18:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети