Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: 42 км ново метро са изградени в София само за 10 години

Общество

Фандъкова: 42 км ново метро са изградени в София само за 10 години

Фандъкова: 42 км ново метро са изградени в София само за 10 години - Tribune.bg
Снимка:

Преди 10 години депонирахме 100 % битовите отпадъци, днес са 15%

„Преди 10 години в столицата имаше 10 км метро, сега са 40, а след няколко месеца ще бъдат 52 км. Това са 42 км. ново метро само за 10 години и това не е просто най-удобният градски транспорт, това е проект, който променя средата, променя града и начина на живот на хората и отношението им към града.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Седмицата“ по Дарик радио. По думите ѝ е очевидно, че за 10 години градът се е променил много.

„Преди 10 години депонирахме 100 % битовите отпадъци в града. Днес депонираме 15%. Това стана благодарение на изградените инсталации за битови отпадъци, които помогнаха за решаването на един от най-тежките проблеми на града – кризата с отпадъците. Плановете ни са след няколко години да имаме нулеви отпадъци и нулево депониране на отпадъците“, добави Фандъкова.

Според нея видима е и промяната на организацията на градския транспорт. „Само преди 5 години се возихме в старите „Икаруси“, в който докато валеше капеше дъжд. Днес те са в историята. 90% от автобусния парк на града е с най-високия екологичен стандарт евро – 6“, коментира още столичният кмет.

Вече по улиците на София се движат първите 20 електробуса. След 2-3 месеца се очакват и още 15 нови автобуса от този тип. „Това са превозни средства с нулеви емисии,“ обясни кметът на София. „25 нови трамвая, първите от десетилетия. 90% подменен тролейбусен транспорт. Това е коренна промяна в обществения транспорт на града, което е най-важната предпоставка за това хората да оставят собствените си автомобили“, каза Фандъкова.

Според нея управлението на София има чувствителен напредък във всички сфери. „Първият от няколко години нов градски парк – „Възраждане“, който в момента се разширява, първият аквапарк с минерална вода, обновени са почти всички градски паркове, в момента се работи в „Западен парк“, допълни тя.

„За тези 10 години построихме 90 нови сгради на детски градини, 4 нови училища, в момента строим 10 нови училищни сгради и очаквам следващата година, когато бъдат завършени, да няма училище без физкултурен салон“, заяви тя.

„Заедно с това работим много активно в сферата на културата. С това искрено се гордея, защото аз започнах тази дейност като заместник-кмет по култура. Ние направихме истинска реформа“, добави столичният кмет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ИСТИНАТА ПОЗДРАВЛЕНИЯ! НАЙ-УСПЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ КМЕТ, ЗАСЛУЖАВАЩ НАШАТА ПОДКРЕПА И В СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. УСПЕХ! НАЙ-УСПЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР, КМЕТ И ПРАВИТЕЛСТВО, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПИМ И ДАДЕМ СВОЕТО ДОВЕРИЕ. ТЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА КАКТО СОБСТВЕНИЯТ СИ БЮДЖЕТ, ТАКА И ДЪРЖАВАТА.
29.06.2019 17:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати