Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Двойно повече екипи ще следят носят ли се маски в градския транспорт

Общество

Фандъкова: Двойно повече екипи ще следят носят ли се маски в градския транспорт

Фандъкова: Двойно повече екипи ще следят носят ли се маски в градския транспорт - Tribune.bg
Снимка:

„Единствената кампания, която в момента върви за ваксинация, е тази на Столичната община“, допълни тя

„Направихме всичко възможно да отидем при хората, изградихме мобилни пунктове, всъщност единствената кампания, която в момента върви за ваксинация, е тази на Столичната община. В последните дни има засилен интерес към ваксинирането. Това е единствената възможност да се предпазим и призовавам хората да са по-активни.“ Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от „24 часа“.   

‚От 1 септември сме създали организация мобилни екипи да посещават на място училища и детски градини, отделно предоставяме такава възможност и на фирми и различни организации, при които над 25 служители са пожелали да се имунизират.“, допълни тя.

„Поисках да се увеличат екипите за контрол на спазването на мерките в градския транспорт и големите търговски вериги, където има струпване на повече хора. В момента екипи на Общинска полиция следи за този контрол, но аз поисках да се включат и екипи на СДВР. Така че най-късно от понеделник ще удвоим екипите, които следят за спазването на мерките в градския транспорт, а екипи на Столичния инспекторат ще засилят контрола в търговските обекти. Носенете на маски в закрити помещения не е отпаднало, нека хората да спазват тази мярка, това е най-малкото усилие, за да се предпазим. Най-важната задача е да се намали натискът към болниците. Това, което казах и на срещата при зам.-здравния министър е софиянци да получават навременна и качествена медицинска помощ.“, припомни кметът на София.

Йорданка Фандъкова беше на оглед в обновената градина „Папа Йоан Павел II“, където бяха поставени нови стълбове и осветително тела, както и настилката на алеите. Изградена е и нова детска площадка на мястото на старата. Възстановени са тревните масиви, засадени са  дървета. По думите на градоначалника в момента се ремонтират още две градини в „Подуяне“ и  „Красна поляна“, допълни Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати