Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Големите магазини ще се проверяват по 3 пъти на ден

Общество

Фандъкова: Големите магазини ще се проверяват по 3 пъти на ден

Фандъкова: Големите магазини ще се проверяват по 3 пъти на ден - Tribune.bg
Снимка:

Тези, които нарушават мерките, ще бъдат затваряни, написа във Фейсбук кметът на София

Големите търговски обекти в София ще бъдат проверявани по 3 пъти на ден. Това решение е взето от общинския оперативен щаб съобщи кметът Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни, категорична е тя. 

Засилени проверки започва полицията и с оглед на утрешния студентски празник за нерегламентирани събирания. "В последните дни беше установено нарушение само на едно заведение – наргиле-бар, който работеше въпреки забраната", информира кметът.

Тя отчете, че София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. "Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение", пише Фандъкова.

Градоначалникът съобщава също, че днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с COVID зони.

"Закупуваме допълнителната апаратура със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината и те ще бъдат използвани за лечение на пациенти с коронавирус и болниците и социалните домове", посочва Фандъкова.

София ще се включи и активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната здравна инспекция.


 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати