Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Големите магазини ще се проверяват по 3 пъти на ден

Общество

Фандъкова: Големите магазини ще се проверяват по 3 пъти на ден

Фандъкова: Големите магазини ще се проверяват по 3 пъти на ден - Tribune.bg
Снимка:

Тези, които нарушават мерките, ще бъдат затваряни, написа във Фейсбук кметът на София

Големите търговски обекти в София ще бъдат проверявани по 3 пъти на ден. Това решение е взето от общинския оперативен щаб съобщи кметът Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни, категорична е тя. 

Засилени проверки започва полицията и с оглед на утрешния студентски празник за нерегламентирани събирания. "В последните дни беше установено нарушение само на едно заведение – наргиле-бар, който работеше въпреки забраната", информира кметът.

Тя отчете, че София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. "Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение", пише Фандъкова.

Градоначалникът съобщава също, че днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с COVID зони.

"Закупуваме допълнителната апаратура със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината и те ще бъдат използвани за лечение на пациенти с коронавирус и болниците и социалните домове", посочва Фандъкова.

София ще се включи и активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната здравна инспекция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети