Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова и Шишков инспектираха жълтите павета - нова технология се изпитва на тестови участък

Общество

Фандъкова и Шишков инспектираха жълтите павета - нова технология се изпитва на тестови участък

Фандъкова и Шишков инспектираха жълтите павета - нова технология се изпитва на тестови участък - Tribune.bg

Ремонтът на жълтите павета бяха инспектирани от регионалния министър Иван Шишков и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Шишков обясни, че настоял за срещата – един път като министър заради европейските средства и втори път като софиянец, но не получил отговор за технологията. Той поиска ясни срокове кога ще има яснота дали има технологичен проблем, как ще бъде отстранен и кога на практика ще бъде коригиран.

„В рамките на коледните празници София бе доста празна, времето бе страхотно, и го изтървахме. След като изтървахме тези 15 дни, които ни бяха подарени, да видим в конструктивен диалог как е възможно да се отстрани този проблем. Мисля и вие нямате решение”, атакува министърът.

Фандъкова заяви, че „жълтите павета” в участъка пред Народното събрание са били наредени безобразно и трябва да бъдат пренаредени.

Няма да допусна повече експерименти на място с жълтите павета, затова още от първите дни направихме експертен съвет, добави кметът на София. Тя каза, че експертната група е препоръчала определен начин на подреждане и да се направи тестов участък на площадка, на която се съхраняват паветата. Този тестов участък в момента се изработва, коментира тя.

Участъкът, в който се намираме, представлява 1,5% от целия проект и стойността му е 204 хил. лева, като нито един лев от тези пари не са платени, обясни Йорданка Фандъкова. По думите ѝ ще бъде платено, когато всички са сигурни, че работата е извършена качествено.

Боян Делчев от фирмата изпълнител каза, че е нямало пътна основа. Той подчерта, че движението е много по-тежко от това, което е предвидено. По думите му се работи по нова технология.

Подготвя се заздравяване на пясъчните възглавници с дебелина 4 см.

До края на седмицата ще има доклад с цялата технология и количества за материалите.

Кметът на София благодари на арх. Шишков за удължаването на административния договор за безвъзмездна финансова помощ между общината и министерството.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети