Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Изграждаме 2 нови училища и 2 детски градини в район „Студентски“

Общество

Фандъкова: Изграждаме 2 нови училища и 2 детски градини в район „Студентски“

Снимка:

Столичният кмет се срещна с учители, лекари и медицински специалисти от района

„Планираме да изградим две нови училища на територията на район „Студентски“. Едно в кв. „Малинова долина“ и едно в Студентски град““, каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с учители, лекари и медицински специалисти от район „Студентски“.

„Изграждаме още две нови сгради на детски градини и санираме сградите на 55 СУ „Петко Каравелов“ и 8 СУ „Васил Левски“. Дворовете на училищата също ще бъдат реновирани и с нови спортни площадки“, каза Фандъкова.

Кандидатът за районен кмет Димитър Дилчев работи заедно с висшите училища за обособяването на студентски кампуси с контролиран достъп и обособяване на места за отдих, обучение и спорт на студентите. През следващата есен ще бъде реализиран първият студентски кампус.

„За мен е изключително важна подкрепата за учителите и медицинските сестри, които работят в училищата и детски градини. Преди три години се преборихме да започне най-знаковата и мащабна реформата в образованието именно с инвестициите в хората. Повишението на учителските заплати е гарантирано в бюджета на държавата“, каза Фандъкова.

„Длъжници сме на медицинските сестри, които работят заедно с учителите и помощник-възпитателите в училищата и детските ясли. Подписах споразумение със КНСБ и поех ангажимент да достигнем договорените суми в колективния трудов договор“, обясни Фандъкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив