Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Моля, свалете барикадите. София е свободен град, не се охранява с барикади

Общество

Фандъкова: Моля, свалете барикадите. София е свободен град, не се охранява с барикади

Снимка:

„Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите. Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.“ Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона, отбеляза Фандъкова.

„Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес“, отбеляза още столичният кмет.

„София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона. Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно“, пише кметът на София.

И допълва:“Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост. Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори.“  


Коментари (9)

кесо Кмете, само с хленч не става а с воля и отговорност към гражданите на столицата. Нучете се с Борисов да взимате трудни и непопулярни решения щом сте поели управленски ангажимент. "Снишаването" докато отмине бурята не е решение, управлението трябва да покаже воля и твърдост в отстояване интересите на хората.
08.08.2020 14:04 / Отговор
Р.Овч Бабикян, Хаджикян, Минекян и Черепян в ЗАТВОРА! И то максимално бързо!
08.08.2020 21:50
О тази самоковска к@@ва се появи, Ани ти като блокираш булеварди, улици, те после пак се размекват, пропадат, не нарушаваш ли права. Последните избори простакеса ги спечели с циганските гласове, у въобще не те възприемаме за кмет. Ходи си на ливадите.
08.08.2020 14:58 / Отговор
Уфф! Жалък елементарник!
08.08.2020 15:05
Да, ама не! София е блокирана от ОФ-партията на Божков "Българското лято" начело с пРезидента! Браво! Ясни сте! Овълчени за власт!
08.08.2020 15:08 / Отговор
Мая След ББ и Вие трябва да си ходите,че и Вие прекалихте с бъркането в кацата.Кмет сте след фалшифициран избор,уреден от шайката.Нямате моралното право да говорите за спазватето на закона,при условие,че го газите постоянно.Пример:ремонтите Ви-един не е свят,едни и същи китки пресаждате и осчетоводявате по няколко пъти-защо ли?!Корупция!!!
08.08.2020 17:35 / Отговор
Нагли протестъри и сие! Лъжи! Ха сега публикувай конкретни данни за корупция, а не клишета!!
А нещо да кажеш за вандалите ви, отмъкнали, изровили, изпочупили всички пейки и кашпи, осмърдяли центъра на столицата ни с алкохол и биологични отпадъци?!?
08.08.2020 19:26
АСЕН ИЛИЕВ ГЛАВАТА!
08.08.2020 20:29 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още