Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Не можем да върнем всички ученици в клас след 27 ноември

Общество

Фандъкова: Не можем да върнем всички ученици в клас след 27 ноември

Снимка:

В никакъв случай не бива да се отслабват мерките в нашия град, категорична е Йорданка Фандъкова

Не можем да върнем всички ученици в класните стаи след 27 ноември, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинга на Националния оперативен щаб.

„Проучваме чрез директорите за тяхната готовност, очакваме и техните предложения. В началото на следващата седмица ще вземем решение как да продължи обучението на учениците от 6-и до 12-и клас, които в момента учат онлайн“, каза още тя.

Кметът на София Йорданка Фандъкова добави, че грижата ѝ е да не се оставят хората без лечение.

„Като най-голям град в страната, новозаразените в София за последното денонощие са 990 души, а в столичните болници общият брой на хоспитализираните е 2226. Продължаваме да правим всичко по силите ни, за да не оставим хора без лечение“, отбеляза Фандъкова.

"Знаете, създадохме COVID кабинети в поликлиниките, като вече в девет от тях има създадени такива кабинети. Днес подобен кабинет ще бъде открит в 24-то ДКЦ, а утре в 25-то. Общо в 11 общински поликлиники хората ще могат да се преглеждат и да си правят тестове за коронавирус. За пет дни през кабинетите са преминали близо 1600 души, от които 1528 са били тествани с антигенни тестове. От тях 453-ма са с положителен резултат или това са 29% от явилите се“, информира Фандъкова.

По думите ѝ мерките на обществените места в София се спазват.

„Имаме дни, в които нямаме нито един акт. Седем екипа проверяват ежедневно спазването на мерките, но отново ще наблегнем на контрола, предстои заседание на щаба в София, в което да коментираме идващите празници. В никакъв случай не бива да се отслабват мерките в нашия град. Мерките в София са разумни и е много важно да се спазват, за да предпазим нашите близки“, изрази позицията си столичният градоначалник.          

Тя увери, че Общината няма намерение да намалява броя на автобусите, трамваите и влаковете и уточни, че метрото към днешна дата се ползва с 40 процента от капацитета му, което е ясен показател за намалелия брой пътници през пандемията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още