Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини и спиране от присъствените часове на учениците от 1 до 4 клас

Общество

Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини и спиране от присъствените часове на учениците от 1 до 4 клас

Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини и спиране от присъствените часове на учениците от 1 до 4 клас - Tribune.bg
Снимка:

Не се предвижда и затварянето на молове и фитнеси, коментира още кметът на София

Не се налага да бъдат въведени по-строги противоепидемични мерки в София. На този етап не се налага затваряне на детските градини и спиране от присъствените часове  на учениците от 1. до 4. клас на територията на София, макар и да сме в лилавата зона на картата, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от bTV.

Тя направи инспекция на строителни дейности в 28 СУ „Алеко Константинов“.

Фандъкова посочи, че броят на новозаразените в столицата се движи плавно, което предполага и гъвкави действия при налагането на противоепидемични мерки.

„Ще следим, разбира се много внимателно ситуацията“, категорична е тя.

По думите й днес има 24 градински групи под карантина и десет яслени групи от общо над 1 600 групи в общинските детски градини. Две детски градини са затворени поради заболели служители и учители, като и двете са в район „Овча купел“, а също така и едно училище, това e 100-но училище в район „Сердика“, отново заради заболели учители.

Не се предвижда и затварянето на молове и фитнеси, коментира още Фандъкова.

Леглата за болни от коронавирус в общинските болници са почти изцяло заети, но уверението е, че ще бъдат разкрити още такива, за да се посрещне новата вълна на заболяването, уточни кметът.

Ситуацията с разпространението на коронавируса у нас и натискът върху лечебните заведения са под контрол, България разполага с всички необходими медикаменти, лични предпазни средства и дезинфектанти за битката с COVID-19, продължават също така доставките на ваксини, чието общо количество за март е 480 000. Това бе докладвано днес на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, в което участваха министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб, съобщиха от правителствената информационна служба.                                               


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети