Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова не вижда причини билетът за метрото да стане 2 лв.

Общество

Фандъкова не вижда причини билетът за метрото да стане 2 лв.

Фандъкова не вижда причини билетът за метрото да стане 2 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Постепенно се предвижда премахване на хартиения билет

„Не виждам аргументи цената на билета в метрото от каса да бъде 2 лева. Това за мен не е оправдано. Тя трябва да си остане 1,60 лв., защото ние тръгнахме от разбирането, че цената на единичния билет няма да се променя”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос на БГНЕС.

„Днес има финансова комисия, на която отново ще се дискутира тарифната политика, вчера също имаше. Постигна се известен консенсус, разбиране за мерки и реформа на практика, може би една от последните реформи на градския транспорт”, каза още столичният кмет. Фандъкова коментира и по-големите възможности, които дават електронните възможности.

„Постепенно ще работим за отменянето на хартиения билет и включването на електронните възможности, за да облекчим хората. В цяла Европа опитът е такъв, че се насърчава пътуването с превозни документи, а билетът да остане като единична възможност, ако някой пътува инцидентно да има възможност да си закупи билет”, заяви тя.

Кметът на София сподели и наблюденията, които има относно картите за градски транспорт. „Някои карти отпадат, има известна оптимизация. Като цяло най-изгодната карта остава годишната, за радост преди време общинските съветници приеха да може да се плаща на траншове, като цената е 365 лв. Тази карта е изгодна и все повече хора проявяват интерес към нея”, каза Фандъкова.

Тя заяви, че засега няма яснота кога точно ще се проведе гласуването, свързано с тарифната политика за градския транспорт.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати