Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Не зная каква е причината за тази битка, която се води от вицепремиера Пеканов

Общество

Фандъкова: Не зная каква е причината за тази битка, която се води от вицепремиера Пеканов

Снимка:

„Тези пари не са за Фандъкова, за Столичната община, а за тези, за които трудно биха могли да бъдат осигурени средства“, каза тя

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира темата с Плана за възстановяване и устойчивост след проверка на пътя към Дивотинския манастир.

„Имаше една голяма спекулация, която продължава и в момента. Не зная каква е причината за тази битка, която се води от вицепремиера Пеканов. Той твърди, че София взима огромни средства, но от близо 13 млрд. лв. заложени в плана, средствата, които бяха заложени и защитени от нас в предишния вариант на плана, бяха 360 млн. лв. за метрото и 250 млн. лв. за канализация на 4 населени места. Вие и гражданите сами можете да сметнете какъв процент е това от тези 13 млрд. лв.“, каза Фандъкова. Тя призова депутатите от София да защитят проектите на града и допълни, че не е истина, че София разчита само на европейски средства. „За съжаление, средствата за канализация бяха категорично орязани. Нямам обяснение защо. Успяхме да защитим проектите за тези четири населени места, влязоха в предишния вариант на плана и изведнъж тези 250 млн. лв. се оказаха изключително важни за новите стратегии на съставителите на този план“, коментира столичния кмет.

„Тези пари не са за Фандъкова, за Столичната община, а за тези населени места, за които трудно биха могли да бъдат осигурени средства“. Тя отново обясни, че София има интерес да се развиват и другите населени места, нов същото време столицата е двигател на икономиката, като се произвежда над 40% от брутния вътрешен продукт на страната.

До края на август ще бъде завършен ремонта на пътя към Дивотинския манастир. Предстои и ремонт на пътя към Клисурския манастир. Ако не приключи ремонтът на столичната улица „Шишман“ до края на есента, ще бъде поставена временна настилка, обясни още кметът Йорданка Фандъкова, цитирана в БНР.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още