Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова опроверга „Спаси София” за жълтите павета: Да не показват рисунки по социалните мрежи

Общество

Фандъкова опроверга „Спаси София” за жълтите павета: Да не показват рисунки по социалните мрежи

Фандъкова опроверга Спаси София за жълтите павета: Да не показват рисунки по социалните мрежи - Tribune.bg
Снимка:

Не са супер, но са наредени като е спазена технологията

„Много е лесно, когато се работи в големия град да се политизират дейностите. За съжаление, амбициозни млади политици се изкушават да използват манипулации и неверни твърдения, които компрометират работата на стотици хора. Кметът не реди паветата, но осигуряваме контрол. Не е вярно, че няма такъв, има постоянен надзор, но заради силната манипулация се създава грешно впечатление”. Така пред БНТ столичния кмет Йорданка Фандъкова отговори на вчерашното видео на „Спаси София”, които твърдят, че ремонтът на жълтите павета около парламента е некачествен.

Тя поясни, че не се ремонтира всичко – „Пренареждат се паветата само където се движи транспортът, но не и в пешеходните зони пред парламента и пред паметника на „Цар Освободите”, защото няма наличност", уточни тя като добави, че паветата са паметник на културата.

„Ще се работи само в участъците с големи пропадания. Пренареждат се стари павета, но основата беше заздравена”.

Фандъкова показа и снимки какви пропадания са поправени след ремонта – „Искам да се види, за да не се показват рисунки по социалните мрежи”.

„Не са супер, но са наредени като е спазена технологията. Не отговаря на истината, че се режат цели павета, никой не може да си позволи това. Има много счупени, като от тях се взимат парчета, за да се попълни границата”, уточни кметът на София.

В понеделник движението ще бъде пуснато. Засега няма решение за ограничаване на движението в този участък.

Също в понеделник започва цялостната реконструкция на улица „Кукуш” - подмяна на канализация, водопроводи, ново осветление.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети