Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Организаторите да заявят протестите и да спазват закона

Общество

Фандъкова: Организаторите да заявят протестите и да спазват закона

Снимка:

Надявам се организаторите да осъзнаят, че в интерес на протеста е неговото мирно провеждане, каза тя

Непрекъснато призовавам организаторите на тези протести да ги заявят по закон и да спазват закона. На улицата са много млади хора, които искат промяна, искат върховенство на закона, справедливост, ред. Хората обаче, които са застанали заедно с тях и се опитват да ръководят протеста, правят точно обратното – неспазване на закона, беззаконие, хаос, агресия. Това не може да бъде представителството на тези прекрасни млади хора, които очакват тази промяна.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности в столичната 51 ДГ „Щурче“, предаде БГНЕС.

Кметът изрази надежда, че до 15 септември протестите ще приключат и няма да има затруднения за гражданите. 

„Надявам се организаторите да осъзнаят, че в интерес на протеста е неговото мирно провеждане“, заяви тя.

Попитана дали подкрепя тактиката на полицията да не охранява протестите, докато не бъдат заявени в общината, Фандъкова каза, че не коментира стратегии и тактики на полицията.

„Ако протестите се заявяват, това дава възможност както на общината, така също и на полицията да си свършат работата. Тогава има маршрути, тогава се знае и полицията е длъжна, не само трябва, а е длъжна, да осигури съответния ред“, каза тя и коментира, че целта на организаторите не е реда и спокойствието в града да се спазват.

Кметът обяви още, че не е получено в общината уведомление и за днешния протест.

На въпрос защо общината обявява обществена поръчка за уличното осветление в София на приблизителна стойност 88 млн. лв. с ДДС за 2 години, която е по-висока от предишната и защо тази дейност да се извършва от общинско дружество, тя каза, че това е стойността за 4 години, а не за 2.   

„Тази процедура е за 2+2 години. Тази стойност е за 4 години. Сумата е по-голяма, защото се надяваме да имаме средства да възлагаме ново изграждане, повече отколкото досега сме изграждали“, посочи още кметът на София.                      


Коментари (3)

Простакесата май почна да се и явява като фюрерин. Ами 2013 - 2014 заявяваха ли ги? Тогава, когато ги организираха Близнашки и Янакиев, априори си бяха законни? Хай сектир, Самоковско к@@@во, ходи си в Самоков, понимаеш ли?
19.08.2020 15:59 / Отговор
ДДТ! От помийната яма на отровното трио!
19.08.2020 17:43
Възпитана Простакесо, всеки ден се заявяваха. Има архиви, умните проверяват, задръстеняците ръсят лъжи! Там може да се провери и че не Янакиев и Близнашки са били организаторите. Процедурата не се свежда до едно писмено уведомление. За повече иформация вземам скъпо. Не мисля, че можеш да си ме позволиш. Но има книжки за четене. За този, който го може . Останалите лузери си ходят безпросветни и плещят глупости ;)
19.08.2020 18:51

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема